Stadin ammattiopisto

Stadin ammattiopisto aloitti toimintansa 1.1.2013 kun Helsingin kaupungin kolme ammatillista oppilaitosta (Helsingin tekniikan alan oppilaitos, Helsingin sosiaali- ja terveysalan oppilaitos ja Helsingin palvelualojen oppilaitos) yhdistyivät. Tarjoamme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Noin 15 000 opiskelijallamme olemme Suomen suurimpia koulutuksen järjestäjiä.

Stadin ammattiopisto tarjoaa laaja-alaisesti nuorten ammatillista peruskoulutusta. Opetusta tarjotaan neljällä toimialalla: hyvinvointialalla, palvelu- ja viestintäalalla, tekniikan ja asennuksen alalla sekä tekniikan ja logistiikan alalla.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuolisen osaamisen ruoanvalmistus-, tarjoilu-,
myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, vastuullisuutta, oma-aloitteisuutta ja luotettavuutta. 

Koulutuksen tavoitteena on kasvattaa yhteistyökykyisiä alan ammattilaisia, joilla on valmiudet työskennellä sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Kokin ja tarjoilijan ammateissa tulee huomioida ruoka-aineallergiat ja -rajoitukset. Kokin ja tarjoilijan opinnoissa
opiskelijalla on oltava valmius maistaa ja käsitellä kaikkia raaka-aineita. Mikäli hakijalla on ruoka-aineallergia tai jokin muu syy, joka estää joidenkin raaka-aineiden käsittelyn, ei opiskelu kokin/tarjoilijan koulutusohjelmassa ole mahdollista.

Kokin mahdollisia työpaikkoja ovat esimerkiksi kahvilat, henkilöstö- ja à la carte -ravintolat, liikenneasemat sekä pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset. Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaa valmistaa niistä maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille. Kokki hallitsee ruokien esille laiton yhtälailla suurille asiakasmäärille kuin myös yksittäisinä annoksina.

Tarjoilijan mahdollisia työpaikkoja ovat esimerkiksi kahvilat, henkilöstö- ja à la carte -ravintolat, liikenneasemat sekä pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset. Tarjoilija kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja palveluja. Hän palvelee sekä yksittäisiä asiakkaita että asiakasryhmiä.

 

Yhteystiedot

Stadin ammattiuopisto, Prinsessantien toimipaikka

Prinsessantie 2
PL 3910
00099 Helsingin kaupunki
puh. (09) 310 8417
faksi: (09) 310 84710
www.stadinammattiopisto.fi
sähköposti: etunimi.sukunimi@edu.hel.fi